02 feb 2017 t/m 18 jun 2017 - Nationaal Monument Kamp Vught

‘Kijk niet om’ – Oorlogsfotografie door Marielle van Uitert | Tentoonstelling

Bij Nationaal Monument Kamp Vught is tot 18 juni 2017 de foto-expositie ‘Kijk niet om’ geopend, met een keuze uit het recente werk van oorlogsfotograaf Marielle van Uitert (1973).

Marielle maakt sinds 2008 fotoreportages in opdracht en op eigen initiatief in oorlogs- en conflictgebieden. In El Salvador maakte zij haar prijswinnende fotoserie voor de Zilveren Camera 2015 in de categorie ‘Buitenland documentair’. In 2011 won Marielle al een tweede prijs bij de Zilveren Camera-competitie voor een foto van Taliban-strijders in Afghanistan.

In ‘Kijk niet om’ is een aantal recente foto’s te zien, naast nog niet eerder gepubliceerde foto’s. De expositie bevat rauwe oorlogsfoto’s, gecombineerd met indringende en ontroerende portretten van burgers die leven met de dreiging van oorlogsgeweld. Regisseur Ellen van Kempen maakte voor de expositie een filmportret van Marielle. Voor scholieren in het voortgezet onderwijs is een speciaal educatief aanbod ontwikkeld, dat gratis beschikbaar is.

De foto-expositie (t/m 18 juni 2017) is mogelijk dankzij bijdragen van de stichting Beschermers Nationaal Monument Kamp Vught, het vfonds, het VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vriendenkring Nationaal Monument Kamp Vught. Tijdens de expositie zijn de drie fotoboeken van Marielle van Uitert te koop in de museumwinkel.