Bridge to Liberation

De John Frostbrug in Arnhem is op vrijdag 16 september 2016 opnieuw het decor voor de beleving van de Slag om Arnhem. Muzikale bijdragen zijn er dit jaar van Glennis Grace, Remy van Kesteren, Willeke Alberti, Michael Prinsen Het Gelders Orkest. De dans wordt verzorgd door Introdans en ArtEZ Dansacademie. Het publiek wordt dit jaar meegenomen in een verhaal over liefde in oorlogstijd, verteld vanuit vrouwelijk perspectief.

Tijdens het event staan duizenden mensen op een historische plek stil bij wat oorlog met ze doet; wat vrijheid betekent en wordt ook bewustwording gecreëerd voor de toekomst. Door de creatieve kracht van de stad Arnhem een vooraanstaande plek te geven tijdens de grootste herdenkings-experience van Nederland, wordt goed zichtbaar waar Arnhem voor staat en wat het DNA van de stad is.

Kom vrijdag 16 september naar de Rijnkade bij de John Frostbrug en beleef het mee!
19.00 uur  Herdenking Slag om Arnhem – Airborneplein
20.30 uur  Bridge to Liberation Experience – Jacob Groenewoud Plantsoen

 

Locatie

De staanplaatsen voor publiek bevinden zich op het Jacob Groenewoud plantsoen aan de rijn aan de lage kade Arnhem Noord. In verband met de verwachte drukte raden wij u aan om voor 20.00 u bij het Jacob Groenewoud plantsoen  te zijn.

 

Rolstoelplaatsen

Rolstoelen kunnen op de lage kade staan in het publiek. Klik hier voor invalide parkeerplaatsen in de buurt.

 

EHBO

Tegenover Volkshuisvesting aan de Kadestraat is de EHBO post. In geval van problemen of onveilige situaties kunt u zich hier melden.

 

Sanitair

Een bezoek aan het toilet op het evenemententerrein is gratis.

 

Horeca

Bij de barren op het evenemententerrein wordt bier, wijn, fris,  koffie en thee geschonken. Hier kan alleen met contant geld betaald worden. Verder zijn er in de binnenstad een aantal pinautomaten te vinden.

 

Blijft u slapen?

DroomParken heeft op de Airborne actiepagina speciale arrangementen.
Bekijk Hotelsarnhem voor alle overnachtingsmogelijkheden.

 

Vervoer

Kom zo veel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of lopend, want er zijn verkeersmaatregelen van kracht in aanloop van gedurende en na het herdenkingsevenement. Check voor je vertrek de actuele reistijden op www.9292.nl.

 

Parkeren

Wij raden u aan om in een van de parkeergarages te parkeren na 18.00 u geldt hier een parkeertarief van 50 cent per uur. Kijk hier voor waar je kunt parkeren in Arnhem.

 

Taxi’s

Taxi Linsen 026-3640000
WDK 026-3231000
Alfatax Arnhem 026-4433333
Taxi Exact Arnhem 026-2600600
Direct Taxi 026-2600700
Arnhemse Taxi Service 026-2602626
Taxi Arnhem 026-2606060

 

Openbaar vervoer Arnhem

Arnhem heeft vier treinstations: Centraal, Velperpoort, Presikhaaf en Arnhem-Zuid. Vanuit de regio zijn deze stations per stoptrein te bereiken vanuit Ede-Wageningen, Zutphen, Nijmegen, Tiel en Winterswijk. Het Centraal Station van Arnhem bevindt zich op loopafstand van de binnenstad (5 minuten). Hier is tevens het centrale busstation voor stads- en streekbussen. In Arnhem rijden als enige stad van Nederland trolleybussen, die je onder meer naar de binnenstad brengen.