Sporen van de Oorlog

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft meer dan 3400 monumenten in een database, met achtergrondinformatie over ieder monument en foto’s. Bij sommige monumenten horen getuigenverhalen in tekst of video. Ook wordt er informatie over beheer en behoud van oorlogsmonumenten aangeboden.

Oorlogsmonumenten

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft meer dan 3400 monumenten in de database, met informatie over het monument, geschiedenis en foto’s opgenomen. Bij sommige monumenten horen getuigenverhalen in tekst of video. Ook wordt er informatie over beheer en behoud van oorlogsmonumenten aangeboden.

Beeldbank WO2

Alle afbeeldingen van de Tweede Wereldoorlog van de Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD). Iedereen kan de beelden inzien en bestellen.

Het Geheugen van Nederland

Het subthema ‘oorlog’ van het Geheugen van Nederland ontsluit collecties van documenten, foto’s en tekeningen uit vooral de Tweede Wereldoorlog. De collecties worden beheerd door diverse organisaties.

Kamparchieven

Overzicht van archieven en collecties over Duitse kampen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mede opgezet door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie.