Door het hele land

Het koffertje van Ida Vos | Muziekvertelvoorstelling

Violist Bert Vos vertelt samen met zijn Shtetl Band Amsterdam het ongelofelijke en waargebeurde verhaal van zijn moeder, de jeugdboekenschrijfster Ida Vos. Zij moest als Joods meisje onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Koffertje van Ida Vos is een indringende muziekvertelvoorstelling waarin de Tweede Wereldoorlog wordt terug gebracht tot een persoonlijk verhaal dat elk kind kan meevoelen. Het Koffertje van Ida Vos gaat veel verder dan 'gewone’ schoolvoorstellingen over de Tweede Wereldoorlog, omdat je er niet alleen naar kijkt, maar er ook zelf aan deelneemt. De foto's uit je geschiedenisboeken gaan leven, de plaatjes krijgen een stem. Je voélt hoe het was om doodstil te moeten zijn, om een ster te moeten dragen, om niet meer het park in te mogen. Maar je bent ook te gast op een choepa, een uitbundige Joodse bruiloft. De band speelt dansmuziek en de gasten klappen en stampen mee! En wist je dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog ook al superhelden bestonden? Voor groepen 7 en 8 van de basisschool.

Door het hele land

Dansen op de brug van Avignon | Muziekvertelvoorstelling

In deze nieuwe muziekvertelvoorstelling vertelt violist Bert Vos samen met zijn Shtetl Band Amsterdam het verhaal Dansen op de Brug van Avignon, geschreven door Bert’s moeder, de Joodse schrijfster Ida Vos. Dit populaire en bekroonde jeugdboek belicht de Tweede Wereldoorlog op een begrijpelijke en heel persoonlijke manier. De voorstelling is gebaseerd op werkelijk gebeurde gebeurtenissen. Er wordt nadrukkelijk en indringend een link gelegd met het hier en nu. Hoe voelt het als je heel langzaam en heel subtiel wordt buitengesloten? Wanneer realiseer je je dat er iets mis is en wat kan je dan vervolgens doen? Is vluchten een optie? 

t/m eind 2017 – Theater Stuiter

Fluisterverhalen | Voorstelling voor kinderen van 4-12 jaar

Met Fluisterverhalen maken kinderen kennis met de ervaringen van onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat kun je wel en niet doen als je verstopt zit op een zolder?