Magazine selectie

Interview Farbod Moghaddam

Vrijheid van meningsuiting is een wapen

Farbod Moghaddam is komiek, presentator en workshopdocent. Hij is 28 jaar en geboren in Iran toen het land in oorlog was met Irak. Het gezin vluchtte naar Nederland toen hij vijf was.

Identiteit

Vooroordeel je even mee?

Zonder dat je het doorhebt maak je een inschatting van mensen die je voor het eerst ziet. Dat is heel normaal en het gebeurt al in een fractie van een seconde. Wie zijn die mensen en wat zijn hun dromen?

Vloggen op college

Wat maakt je tot wie je bent ?

Hoe vrij voel jij je om te kunnen zijn wie je bent? Wat is voor jou identiteit? Welke verantwoordelijkheid neem jij voor je vrijheid en de keuzes die je maakt?

In de praktijk

Ariëlle Kerkdiijk

Ariëlle zit in het 4e jaar van de opleiding tot restauratie- en decoratieschilder. Ze vertelt over wat haar inspireert.

Vrijheid

18 in de oorlog en 18 nu

Albunela (nu 18) ontmoet Rosetta (18 toen Nederland bevrijd werd) in het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Daar praten ze over 18 zijn in de oorlog en 18 zijn nu.

De wereld aan je voeten

Linda de Munck

Linda de Munck zit in het vierde leerjaar van de studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs. Ook is ze vlogger. Met haar vlogs maakt ze taboes bespreekbaar.

Keuzevrijheid

Derek Otte

Derek Otte is als docent Spoken Word verbonden aan de Hogeschool van Rotterdam. In 2015 debuteerde hij met zijn dichtbundel Regelgeving en in 2017 werd Derek benoemd tot stadsdichter van Rotterdam. Derek Otte geeft zijn visie op vrijheid.

Herdenken

Wat is je leven zonder vrijheid waard?

Meer dan zeventig jaar geleden eindigde de Tweede Wereldoorlog. In 2017 zijn er nog maar weinig mensen die deze oorlog bewust hebben meegemaakt. Ook vandaag de dag vinden verschrikkelijke oorlogen plaats. Waarom dan toch herdenken?

Verantwoordelijkheid

Massih Hutak

Massih Hutak werd geboren in Afghanistan en woont nu in Amsterdam-Noord. Tot voor kort gaf hij maatschappijleer op een vmbo-school. Hij werkt aan zijn carrière als rapper en schrijver. Massih Hutak stelt vragen over vrijheid en geluk.

Over de grens

Vloggen voor vrijheid

Raif Badawi gaf een tegengeluid in Saoedi-Arabië, een land waar vloggen niet zomaar mag. Hij heeft een blog opgericht omdat hij zich uit wilde spreken tegen de schending van mensenrechten in zijn land. Hij werd opgepakt.