CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40-‘45

Omschrijving museum

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stortten enkele tientallen Geallieerde, Duitse en Nederlandse vliegtuigen neer in en rondom de Haarlemmermeer. De geschiedenis van deze crashes is ondergebracht in dit bijzondere museum, het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40-’45, gevestigd In Aalsmeerderbrug in een fort van de Stelling van Amsterdam.

Het museum bevat een unieke collectie voorwerpen en documentatie over de Tweede Wereldoorlog en dan vooral over de luchtoorlog boven Nederland en over het verzet. Er is een aantal vaste exposities te bekijken over de lucht oorlog, het verzet en onderduiken. Daarnaast zijn er tijdelijke exposities met wisselende onderwerpen. Ook is er een radiokamer waar regelmatig wereldwijd contact wordt gelegd met oude zender- ontvangers uit de Tweede Wereldoorlog.

De stichting Crash Research in Aviation Society Holland beheert het museum waarin het resultaat van ruim 30 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven De Haarlemmermeer en daarbuiten belicht wordt. Die collectie is tentoongesteld in een aantal hallen met ieder een verschillend hoofdthema.

Adres

CRASH Luchtoorlog & Verzetsmuseum ’40-’45
Fort bij Aalsmeer
Aalsmeerderdijk 460
1436 BM
Aalsmeerderbrug
www.crash40-45.nl

Openingstijden

Iedere zaterdag en tweede zondag van de maand van 10:30-16:30 uur.
Groepen op afspraak.

Extra informatie

Rondleidingen zijn in de entreeprijs inbegrepen.

Met de klas

Er zijn speciale rondleidingen voor scholen ontwikkeld.
Met de klas op www.crash40-45.nl