Infocentrum WO2 Nijmegen

Omschrijving museum

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt. Het geeft de bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. Zij beginnen hun bezoek met een levendige ervaring van wat WO2 betekende voor Nijmegen en omgeving. De bezoekers maken in het Infocentrum WO2 mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken. Het centrum dient ook als startpunt van historische stadswandelingen, arrangementen en educatieve programma’s.

Adres

Infocentrum WO2 Nijmegen
Ridderstraat 27
6511 TM
Nijmegen
T: 024-2200102
E: welkom@infocentrumwo2.nl
infocentrumwo2.nl

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen: 12.00 – 17.00 uur

Het Infocentrum WO2 is op 1 januari (Nieuwjaarsdag) en
25 december (1e Kerstdag) gesloten.

Tarieven

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is gratis toegankelijk voor bezoekers. Bezoekt u met een groep het Infocentrum? Ook dan is de toegang gratis. Als groep hoeft u enkel entree te betalen in het Infocentrum als u gebruik maakt van een groepsarrangement of een educatief programma.
Kijk voor meer informatie op infocentrumwo2.nl.

Met de klas

Voor scholen is een bezoek aan het Infocentrum WO2 een uitstekende manier om lessen over de Tweede Wereldoorlog te verrijken en om leerlingen en studenten de regionale geschiedenis te laten ontdekken. Het Infocentrum WO2 beschikt o.a. over een interactieve regionale kaart, een korte film/experience over de geschiedenis van Nijmegen tijdens de oorlog én een aparte ruimte waarin een opdracht kan worden voor en/of nabesproken. Het Infocentrum WO2 organiseert ook lezingen en heeft educatieve programma’s die door scholen geboekt en gevolgd kunnen worden. Het centrum is bij uitstek geschikt om als startpunt in te zetten voor een historische stadswandeling met de groep.
Kijk voor meer informatie op infocentrumwo2.nl.