Nationaal Militair Museum

Omschrijving museum

Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat 100 jaar later het Nationaal Militair Museum. Een indrukwekkend gebouw met een spectaculair dak. Het museum bestaat onder andere uit het Arsenaal met tanks en vliegtuigen, zes themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld (persoonlijke verhalen van bijzondere mensen) én Xplore: een ruimte in het Arsenaal waar kinderen zélf aan de slag kunnen. Niet alleen het museum zelf is een bezoek waard, ook de omgeving heeft genoeg te bieden. Genieten van de bijzondere natuur van Park Vliegbasis Soesterberg, fietsen langs militair erfgoed of de kunstwerken op het terrein en in de shelters ontdekken.

Adres

Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest
T: 085-0036000
nmm.nl

Openingstijden

di-zo 10.00 tot 17.00 uur
Tijdens schoolvakanties als vermeld op www.schoolvakanties.nl op maandag open, tenzij anders vermeld.

Extra informatie

Prijzen 2019
Volwassenen € 15,00 (was € 14,00)
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 7,50 (was € 7,00)
Kinderen tot en met 3 jaar: gratis
Museumjaarkaart: gratis

Jongeren met een CJP Cultuurkaart betalen het gereduceerde tarief van €11.

Beschikt u over een Defensiepas, veteranenpas, ICOM kaart, postactievenpas, bent u Vriend van het museum of lid van de Vereniging Rembrandt? Dan kunt u op vertoon van uw pas één ticket bij de kassa afhalen. Hiermee heeft u in 2016 gratis toegang tot het museum.

Gratis toegang voor begeleiders van rolstoelgebruikers. Een begeleider-kaartje kan opgehaald worden bij de kassa.

Met de klas

De klas van ’45

De klas van ’45 is een boeiende, interactieve tentoonstelling met veel aandacht voor het militaire aspect van de Tweede Wereldoorlog en hoe de levens van kinderen daardoor werden beïnvloed. De tentoonstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen.

De klas van ’45