Oorlogsmuseum Eyewitness

Omschrijving museum

Door middel van een gedurfd en eigentijds concept is de bezoeker van Oorlogsmuseum Eyewitness ooggetuige van de Europese geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. In 13 diorama’s worden met 150 levensechte mannequins en originele attributen verschillende indrukwekkende oorlogsscènes uitgebeeld. Met een aangrijpende film, foto’s, tablets met achtergrondinformatie en geluidseffecten worden alle zintuigen geprikkeld. De unieke collectie bestaat uit een zeer uitgebreide verzameling van louter originele attributen en uniformen. Eyewitness laat ook een aantal topstukken zien die zelden of nooit aan het publiek zijn getoond.

Adres

Maastrichterlaan 45
6191 AB Beek
T: 046-4370769

Openingstijden

Het museum is geopend volgens onderstaande tijden:
Dinsdag t/m vrijdag, 10.00 – 17.00
Zaterdag en zondag, 12.00 – 18.00

Raadpleeg de website van het museum voor de actuele openingstijden.

Extra informatie

Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 8 personen (ook buiten de reguliere openingstijden).

eyewitnesswo2.nl

Met de klas

Het streven van Oorlogsmuseum Eyewitness is om de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog levendig en krachtig te houden. Een belangrijke rol hierin speelt de educatie van onze jeugd.

Voor scholen (basis- en voortgezet onderwijs) organiseren wij op afspraak een rondleiding door het museum. Tevens is er een lesbrief en fotospeurtocht beschikbaar. Het tarief is €5,- per leerling. Dit is inclusief rondleiding en speurtocht. Gemiddeld duurt een groepsbezoek ca. 2,5 uur.

Met de klas op eyewitnesswo2.nl