Vrijheidsmuseum

Omschrijving museum

Beleef het boeiende Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten. WO2 krijgt vanuit verschillende perspectieven een veelzijdig gezicht, in samenhang met de 20e eeuw en de actualiteit. De bezoeker wordt uitgedaagd kritisch na te denken over vrijheid toen en nu, vol beleving, interactiviteit en museale topstukken.

Adres

Wylerbaan 4
6561 KR Groesbeek
tel 024 – 397 44 04

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 10 – 17 uur, zondag van 12 – 17 uur.
Gesloten op 25 december en 1 januari.

vrijheidsmuseum.nl

Met de klas

Welke keuzes maakten mensen tijdens de bezetting? Sommigen steunden de bezetter, anderen kwamen juist in verzet. Maar verreweg de grootste groep paste zich aan de nieuwe situatie aan. Wat zou jij doen? Die vraag is ingewikkelder dan je misschien denkt. In het Vrijheidsmuseum leer je veel over de moeilijke dilemma’s waar mensen in ’40-’45 voor stonden.

In ons educatieve programma ‘Wat kies jij?’ gaan leerlingen aan de slag met het maken en beargumenteren van keuzes en is er veel interactie met de tentoonstelling. ‘Wat kies jij’ stimuleert het inzicht en kritisch denken van leerlingen en laat hen zich verplaatsen in een ander.

Voor de basisschoolbovenbouw en brugklas hebben we een speciale educatieve film waarin Jeugdjournaal-presentator Lucas van de Meerendonk vertelt over de risico’s van in verzet komen.

Met de klas op vrijheidsmuseum.nl