28 april 2017

Oproep: Indienen projectvoorstellen themajaar Verzet!

Dit themajaar houdt het gesprek over onze democratische waarden levend. Het Platform WOII doet een oproep aan organisaties om projectvoorstellen rond het themajaar Verzet! in te dienen. Het themajaar 2018 Verzet! is een initiatief van het Platform WOII, mede mogelijk gemaakt door het vfonds, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Nationale Postcodeloterij.

Voor deze call is het Platform WOII met name op zoek naar bijzondere, vernieuwende initiatieven voor een breed, divers en jong publiek. Alle rechtspersonen zonder winstoogmerk worden uitgenodigd hun aanvragen in te dienen. De oproep verleent steun aan initiatieven die het brede publiek inzicht verschaft in de thematiek van verzet. Met name jongeren worden actief uitgenodigd om na te denken over vrede en vrijheid, in hun eigen leefomgeving en in de wereld. Het Themajaar biedt zowel ruimte aan grote evenementen, die een ijkpunt vormen, als aan minder bekende, kleinschaliger evenementen.

Gesteunde projecten ontvangen cofinanciering en worden opgenomen in een collectieve communicatiecampagne. De inschrijving voor deze oproep is geopend van 25 april tot en met 18 juni 2017. In september 2017 volgt bericht aan alle aanvragers of hun projectaanvraag wel of niet gehonoreerd is. Elke organisatie zonder winstoogmerk met een zinvol, waardevol, spannend, innovatief of baanbrekend projectplan kan dit indienen. Inschrijven is kosteloos.

Inschrijving verloopt via het aanvraagformulier op www.vfonds.nl.