Omroep Brabant - Brabantse Helden

Het onwaarschijnlijke levensverhaal van Roosje Glaser een joodse vrouw die in de Tweede Wereldoorlog zes concentratiekampen overleefde door te blijven dansen. Met vriend én vijand

Omroep Brabant - Doodgezwegen

In de Tweede Wereldoorlog kiest Nederlander Hendrik Hoeks uit Berchem, voor de Waffen-SS. Zevenenzestig jaar later zoeken zijn jongste broer en een aantal neven en nichten naar de plek waar Hendrik Hoeks sneuvelde en waar hij werd begraven. Maar ze zijn vooral op zoek naar antwoorden op vragen die nooit gesteld konden worden in de familie. Want over Hendrik werd niet meer gepraat.

Omroep Friesland - Fryslân DOK : De overval

De Overval gaat over de overval op de Leeuwarder gevangenis op 8 december 1944 waarbij de Fryske Knok Ploech (KP) 51 mensen uit de handen van de Duitse bezetter bevrijdde.

Omroep Gelderland – Gelderland in Oorlogstijd

Vijfdelige serie over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland.

Omroep Friesland- Kind van foute ouders

Documentaire over de invloed die het NSB-verleden van ouders op hun kinderen heeft gehad.

L1 - Terug naar de Plek

Serie waarin ooggetuigen hun oorlogsverhaal uit Limburg delen met leerlingen van de basisschool.

RTV Drenthe - 60 Jaar na Dato

De geallieerden starten op 6 april 1945 bij Coevorden de laatste etappe van hun offensief in Drenthe, Groningen en Friesland. In de achtdelige tv-serie '60 Jaar na Dato' komen mensen uit Noord-Nederland aan het woord.

RTV Drenthe - Sporen van de Oorlog

TV Drenthe zendt in 2000 en in 2008 de serie 'Sporen van de Oorlog' uit, waarin programmamaakster Margreet Beetsma in acht afleveringen 'Sporen van de oorlog' in Drenthe zoekt.

Omroep Friesland - Terug naar Yde

Strafkamp Yde was een wat onbekend strafkamp in het dorp Yde in Drenthe. Er zaten veel Friezen, die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog opgepakt waren door de Duitsers.