Bevrijdingsmuseum Zeeland

Omschrijving museum

Ontdek de geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Bevrijdingsmuseum Zeeland. Dit museum neemt u mee op een indrukwekkende reis langs de ‘Slag om de Schelde’, een cruciale maar vaak vergeten veldslag die van doorslaggevende betekenis was voor de bevrijding van West-Europa. U volgt het pad van de opkomst van fascisme en nazisme tot aan de bevrijding, inclusief de Jodenvervolging, het verzet, en de impact van de oorlog op soldaten en burgers.

Met persoonlijke verhalen en stille getuigen laat het museum zien wat oorlog met mensen doet. In Bevrijdingspark Zeeland, dat het museum omringt, wordt de ervaring buiten voortgezet. Het museum belicht ook de naoorlogse periode, waaronder de ervaringen van zeelieden en troepen uitgezonden naar Nederlands-Indië.

Bevrijdingsmuseum Zeeland biedt niet alleen een blik op het verleden, maar ook inzicht in de waarde van vrijheid vandaag de dag, onderstreept door de Roosevelt Experience. Gebaseerd op de Vier Vrijheden van de Amerikaanse president Roosevelt, verbindt het museum historisch besef met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Een bezoek aan het Bevrijdingsmuseum Zeeland is een plek om bij stil te staan, te leren en de betekenis van vrijheid te herontdekken.

Adres

Coudorp 41
4455 AH Nieuwdorp
T: 011-3671475

Openingstijden

18 februari t/m 31 oktober
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
In juli en augustus ook op maandag: 10.00 – 17.00 uur

Tot 18 februari
Woensdag: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur

Extra informatie

Groepen kunnen het museum ook buiten de reguliere openingstijden bezoeken. Het museum heeft ook speciale groepsarangementen.

bevrijdingsmuseumzeeland.nl

Met de klas

Zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs zijn er educatieve programma’s ontwikkeld waarbij er met diverse thema’s wordt gewerkt.
Ook is er bij de presentatie van de collectie rekening gehouden met bezoek van schoolklassen en is er zijn gidsen die het programma begeleiden.

Tijdig reserveren voor scholen is noodzakelijk.