WO2 Onderzoek uitgelicht is een digitale uitgave van het Platform WO2 en biedt verdiepende artikelen over onderzoek naar herdenken, vieren en herinneren in relatie tot de Tweede Wereldoorlog. Op deze site is er direct en gratis toegang tot alle edities, inclusief foto’s, links naar filmmateriaal en achtergrondinformatie.

Wilt u een bericht krijgen wanneer de nieuwste uitgave online staat? Meldt u zich dan hier aan.

Leest u liever via uw tablet of smartphone? Download dan de gratis app in de App Store of de Google Play Store:

Colofon

WO2 Onderzoek uitgelicht is een uitgave van het Platform WO2 en wordt gerealiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en GenocidestudiesNetwerk Oorlogsbronnen en Arq Psychotrauma Expert Groep.

Redactieraad
dr. Annelieke Drogendijk, drs. Jos Palm, Lars van Troost, dr. Frederiek de Vlaming, dr. Frank van Vree, drs. Puck Huitsing, Jan van Kooten.

Contact
Nationaal Comité 4 en 5 mei
t.a.v. WO2 Onderzoek uitgelicht
Nieuwe Prinsengracht 89
1018 VR Amsterdam
Telefoon 020-7183500
E-mail onderzoekuitgelicht@4en5mei.nl

Copyright
van de artikelen berust bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei en bij de betreffende auteurs. Overname van (delen van) artikelen is toegestaan voor niet-commercieel gebruik, mits met bronvermelding en toezending van een bewijsexemplaar. Op foto’s en illustraties rust copyright. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft getracht rechthebbenden van het fotomateriaal op te sporen en hun toestemming te vragen voor publicatie. Wie desondanks klachten of bezwaren heeft in verband met auteursrecht, portretrecht, andere rechten, persoonsgegevens of privacy, wordt verzocht contact op te nemen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei.