Joods Museum

Omschrijving museum

Het Joods Museum is gevestigd in vier monumentale synagogen bij het Waterlooplein, in het hart van de oude jodenbuurt. Het vertelt de geschiedenis van joden in Nederland, vanaf 1600 tot en met nu. Van moderne kunst tot eeuwenoude geschiedenis: schilderijen, ceremoniële voorwerpen, films en 3D-presentaties geven je een eigentijds en volwaardig beeld van de Joodse religie en cultuur in Nederland door de eeuwen heen. Ook zijn er regelmatig wisseltentoonstellingen.

Adres

Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
Telefoon JCK algemeen: 020 5 310 310
Telefoon Sales & Evenementen: 020 5 310 381 (voor boekingen)

Openingstijden

Het Joods Museum is dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De kassa sluit een half uur voor sluitingstijd. In het laatste kwartier voor sluitingstijd worden er geen nieuwe bezoekers binnengelaten.

Extra informatie

Het Joods Museum vormt samen met het Joods Museum Junior, De Portugese Synagoge, De Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaustmuseum het Joods Cultureel Kwartier. Met één ticket kunt u terecht bij alle vijf locaties. Museumkaarthouders krijgen gratis toegang.

JCK.nl

Met de klas

Het Joods Museum biedt diverse educatieve programma’s voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en ook de na- en buitenschoolse opvang.

Met de klas op JCK.nl