Museum Oorlog in de Peel

Omschrijving museum

De collectie van de stichting Oorlog in de Peel bestaat uit gebruiksvoorwerpen en uniformen uit de oorlogsperiode vanaf mei 1940, de Duitse bezetting en de bevrijding door het Engelse en Amerikaanse leger. Ook zijn er voorwerpen te zien van oorlogsvrijwilligers uit Nederlands-Indië.
Een groot aantal voorwerpen zijn afkomstig van de inwoners uit de omgeving van De Peel. Bijna elke voorwerp in het museum heeft een eigen verhaal die de bezoeker tijdens een persoonlijke rondleiding kan ervaren.

Adres

Swolgensedijk 13
5962 NP
Melderslo
Nederland
T: 0478-698251

Openingstijden

Elke tweede zondag van de maand van 13:00 tot 17:00 uur.

Extra informatie

Bezoek en/of rondleiding op andere momenten mogelijk op afspraak.
Tevens verzorgt het museum rondritten met originele geallieerde oorlogsvoertuigen in de regio langs oorlogsmonumenten en historisch relevante locaties.

oorlogindepeel.nl

Met de klas

Schoolklassen zijn welkom op afspraak. Eventueel met (mini-) programma; rondleiding, quiz en/of rondrit. Afhankelijk van groepsgrootte. Tot en met 5 februari 2017 loopt er een combinatiemogelijkheid met streekmuseum De Locht waar een tentoonstelling te zien is van Joodse onderduikkinderen in Limburg. Pendelen van gasten gebeurd per origineel oorlogsvoertuig!