Oorlogsmuseum Medemblik

Omschrijving museum

Beleef de W.O.II Experience Tours volgens Escaperoom-concept. Leer op een interactieve manier wat er destijds gebeurde en maak kennis met de lokale Tweede Wereldoorlog verhalen. Leuk en leerzaam voor jong tot oud!

In het Oorlogsmuseum zijn twee verschillende exposities te bezoeken:

Experience Tour ‘Keuzes in Almersdorp’ (burgerlijk). Duur: 110 minuten

Stap binnen in het authentieke jaren ’40 dorpje en ga terug in de tijd. Leer op een interactieve manier wat hier in West-Friesland ten tijde van de Tweede Wereldoorlog is gebeurd en ontdek de lokale verhalen. Ontcijfer codezinnen van Radio Oranje, ga op zoek naar een verborgen kruipruimte en ontdek een schuilzolder. Kom langs én beleef met vrienden en familie!Liever het jaren ’40 dorpje bekijken zonder de actieve Experience Tour? Dat is mogelijk middels het tourboek dat je meeneemt door het dorpje en kennis laat maken met de lokale Tweede Wereldoorlog verhalen in West-Friesland.

Experience Tour ‘Weg naar Vrijheid’ (militair). Leeftijdsadvies 12+. Duur: 110 minuten

Ontdek de weg naar vrijheid door in ‘de schoenen’ van een soldaat te stappen en mee te gaan langs onbekende maar zéér belangrijke operaties die nodig waren voor onze vrijheid nu! Zo help je ‘Jimmy Spencer’ met het controleren van lading die getransporteerd moest worden naar de 3 miljoen soldaten aan het West-Front, leer je van alles over noodbruggen en de Combat Engineers die deze ‘letterlijke’ bruggen naar vrijheid maakten en ga je als team meerdere missies voltooien.

Adres

Oorlogsmuseum Medemblik
Zeldenrust 5
1671 GW
Medemblik
oorlogsmuseummedemblik.nl

Openingstijden

Maandag – Zaterdag 10:00 – 18:00.
Toelichting: Op RESERVERING

De mogelijke tijdsloten zijn 10:00, 12:00, 14:00 en 16:00.

Extra informatie

Naast een regulier bezoek verzorgt het museum ook meerdere groepsarrangementen zoals unieke bedrijfsuitjes, familiedagen, teambuildings, monumententours en kinderfeestjes. Meer informatie hierover is te vinden op de website onder ‘arrangementen’.

Met de klas

Het Oorlogsmuseum biedt educatieve lesprogramma’s aan voor basisscholen en voor middelbare scholen.

Basisschoolleerlingen gaan bij het lesprogramma’s verdeeld in 4 groepen zelf interactief aan de gang met bijvoorbeeld codezinnen van Radio Oranje ontcijferen, verborgen kruipruimtes ontdekken en zwarte ruilhandel drijven. Tijdens deze activiteiten ontdekken ze lokale verhalen van burgers ten tijde van de W.O.II.

Middelbare scholieren gaan bij het lesprogramma verdeeld in 5 groepen interactief aan de slag d.m.v. missies en ontdekken daarbij de weg naar vrijheid door in ‘de schoenen’ van een soldaat te stappen en mee te gaan langs onbekende maar zéér belangrijke operaties die nodig waren voor onze vrijheid nu!

Met de klas op educatiefwo2centrum.nl/schoolklassen