Oorlogsmuseum Medemblik

Omschrijving museum

In het museum zijn twee exposities over de Tweede Wereldoorlog te bezoeken:

Weg naar Vrijheid over de militaire kant
Keuzes in Almersdorp over de burgerlijke kant

Je kunt ons museum op de traditionele manier bezoeken door vrij rond te kijken en de verhalen te lezen, maar wil je de verhaallijn écht meekrijgen zoals het museumteam het heeft opgezet? Dan raden we je zeker aan om één van de 2 Experience Tours volgens Escaperoom-concept bij te boeken. Ontdek op een interactieve manier de (lokale) WO2 verhalen. Leuk en leerzaam voor jong tot oud!

Een Experience Tour duurt 2 uur en daar kies je een tijdslot voor: 10:00, 12:30 of 15:00. Zorg dat je uiterlijk een kwartier voor het tijdslot aanwezig bent. De rest van de dag (voor/na de Experience Tour) kun je vrij rondkijken door het hele museum.

Op welke manier ga jij het museum bezoeken?

1: Entree rondkijken (traditioneel museumbezoek)
2: Entree + Experience ‘Keuzes in Almersdorp’
3: Entree + Experience ‘Weg naar Vrijheid’

Tip: boek je ticket(s) van tevoren i.v.m. het gebruik van tijdsloten voor de Experience Tours in het museum. Als je zonder te boeken op de bonnefooi langs komt, kan het zijn dat de tijdsloten al vol zitten, deze teleurstelling willen we natuurlijk graag voorkomen.

Zie voor meer informatie, het boeken van tickets en de actuele ticketprijzen onze website.

Adres

Oorlogsmuseum Medemblik
Zeldenrust 5
1671 GW
Medemblik
oorlogsmuseummedemblik.nl

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag – Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag 12.30 – 17.00

Tip: Boek vooraf je ticket(s)

Extra informatie

Het is ook mogelijk om van het bezoek aan het Oorlogsmuseum een echt uniek dagje uit te maken met verschillende activiteiten voor het gezin, familie, vrienden of zelf bedrijfsuitjes, kinderfeestjes en een echte Teambuilding in W.O.II Stijl. Meer informatie hierover is te vinden op onze website onder ‘arrangementen’.

Met de klas

Het Oorlogsmuseum biedt educatieve lesprogramma’s aan voor basisscholen en voor middelbare scholen.

Basisschoolleerlingen gaan bij het lesprogramma’s verdeeld in 4 groepen zelf interactief aan de gang met bijvoorbeeld codezinnen van Radio Oranje ontcijferen, verborgen kruipruimtes ontdekken en zwarte ruilhandel drijven. Tijdens deze activiteiten ontdekken ze lokale verhalen van burgers ten tijde van de W.O.II.

Middelbare scholieren gaan bij het lesprogramma verdeeld in 5 groepen interactief aan de slag d.m.v. missies en ontdekken daarbij de weg naar vrijheid door in ‘de schoenen’ van een soldaat te stappen en mee te gaan langs onbekende maar zéér belangrijke operaties die nodig waren voor onze vrijheid nu!

Met de klas op educatiefwo2centrum.nl/schoolklassen