Activiteiten

Er worden nog steeds activiteiten georganiseerd in het kader van 75 jaar vrijheid, veelal digitaal. Hier vindt u meer informatie over livestreams, tips voor virtuele lezingen en (online) evenementen die binnenkort plaatsvinden. Meld hier uw activiteit aan.

1 oktober 2022 - 1 oktober 2024
ONS LAND – Dekolonisatie, generaties, verhalen

Deze tentoonstelling in het Museum Sophiahof gaat over de Nederlandse koloniale geschiedenis in de Oost. In ONS LAND vertellen ooggetuigen en hun nazaten hun persoonlijke verhaal over de doorwerking van deze complexe postkoloniale geschiedenis.

Lees meer
17 oktober 2022 - 31 maart 2023
Route Operatie Faust

Het hele jaar door kan de historische route van de voedseltransporten in 1945 worden gereden over dezelfde weg waarlangs ook de legers van Nazi-Duitsland in 1940 optrokken. De route begint bij Museum de Casteelse Poort en eindigt bij het Stadsmuseum Rhenen. Langs de route staan informatiezuilen.

Lees meer
20 januari - 31 maart 2023
Artsen(l)eed

Begin 2023 wordt in het herinneringscentrum van Nationaal Monument Kamp Amersfoort de tentoonstelling Artsenverzet geopend.

Lees meer
6 april - 12 mei 2023
De Joodse Raad

In de voorstelling De Joodse Raad onderzoeken twee jonge mensen hoe zij tegenover de controversiële Joodse Raad staan. Zij proberen zich te verplaatsen in een situatie waarin ze verstrikt raken in dilemma’s en onmogelijke keuzes. Te boeken met een educatief randprogramma.

Lees meer

75 jaar vrijheid wordt mogelijk gemaakt door de Rijksoverheid en het vfonds.