Een rest keert weer

Documentaire over de ervaringen van een groep jonge Joodse Nederlanders die na de Tweede Wereldoorlog illegaal en met grote hindernissen naar Palestina reisden.

Het Spoor Naar Auschwitz

Indringende documentaire waarin antwoord gezocht wordt op een beladen vraag: Waarom hebben de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog de spoorlijnen naar Auschwitz niet gebombardeerd?

De Kist

Documentaire over verzetsstrijdster Hebe Kohlbrugge.

De Claim

Documentaire over de zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog.

De oorlog van acteur Eric Schneider

Documentaire in het kader van de Indië-herdenking. Acteur Eric Schneider maakt een reis door zijn verleden in gezelschap van zijn zoons tijdens hun bezoek aan Indonesië.

De stakende stad

In 1941 pakte de Duitse bezetter in Amsterdam 427 willekeurige joodse mannen op en voerde ze naar de vernietigingskampen. Het was de aanleiding tot de Februaristaking.

Dit is de dag

Aflevering over het verzwegen oorlogsleed van psychiatrische patiënten

Buitenkampers

Het merendeel van de Indische Nederlanders bleef in de Tweede Wereldoorlog buiten de Japanse kampen en werd na de capitulatie doelwit van plunderingen en moordpartijen door Indonesische nationalisten. Na meer dan 70 jaar zwijgen vertellen deze zogenaamde 'Buitenkampers' voor het eerst over deze onbekende en lang verzwegen periode uit onze vaderlandse geschiedenis

Het jaar erna

Een documentaire over hoe de effecten van de Tweede Wereldoorlog nog jarenlang nadreunden bij een grote groep teruggekeerde joden.

Kind in de Oorlog

Persoonlijke verhalen van Utrechters en hun oorlogskinderjaren. Hoe was het om kind te zijn tijdens de oorlog?

Overleven in een onderduikershol

Edwin de Vries vertelt unieke en vergeten onderduikverhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

900 Dagen

Documentaire over het beleg van Leningrad. Is het beter de gruwelijke waarheid te erkennen of de troost van een mythe te omarmen?

Verbroken stilte

Roma radioverslaggever Orhan Galjus en filmmaker Bob Entrop reizen door Duitsland en Polen en proberen erachter te komen waarom Sinti en Roma zo lang zwegen over hun genocide in de Tweede Wereldoorlog.

Bevrijdingskinderen

Vier bevrijdingskinderen worstelen zoveel jaren na de oorlog nog steeds met hun verleden.

De vergeten holocaust

Documentaire over het lot van Sinti en Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dossier Geschiedenis

Het Verdrag van Linggadjati/Dekolonisatie