platform wo2
Tweedewereldoorlog.nl

Een portal over de Tweede Wereldoorlog met achtergrondinformatie, activiteiten, educatieve producten, musea en nog veel meer.

75 jaar vrijheid 

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven.

Agenda 

In het hele land zijn er tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. Bekijk ze in de activiteitenagenda.

Kaart van Indisch Verzet

Van sabotage in de interneringskampen tot gewapend verzet in de jungle.

Educatie 

Bekijk digitale lesmodules van verschillende aanbieders, boek een les door een gastspreker, bestel educatieve producten of plan een bezoek aan een museum.

Herdenken en vieren 

In het hele land zijn er monumenten, erevelden en andere gedenkplekken die herinneren aan de slachtoffers van oorlogssituaties of die symbool staan voor de vrijheid.

Musea 

Er zijn in Nederland tientallen musea over de Tweede Wereldoorlog. Ontdek de verschillende oorlogsmusea en herinneringscentra in het land.

Activiteiten en nieuws

t/m 25 augustus 2019

De Vrouw als spil van het verzet
Het Nationaal Onderduikmuseum Aalten toont dat het aandeel van vrouwen in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog met name vanaf 1943 essentieel was. 

t/m 6 oktober 2019

De Jodenvervolging in foto’s. Vanaf heden toont in het Nationaal Holocaust Museum i.o. de door het NIOD samengestelde tentoonstelling De Jodenvervolging in foto’s. Nederland 1940-1945.

t/m 31 oktober 2019

Het Netwerk Airborne Museum Hartenstein laat met bijzondere decors en veel audiovisuele effecten voor het eerst zien dat rond de Slag om Arnhem georganiseerd verzetsnetwerk actief is geweest.

platformwo2

Platform WO2 is een netwerkorganisatie waarin het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, Netwerk Oorlogsbronnen, de Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45, de Oorlogsgravenstichting, de Stichting Liberation Route Europe en het Nationaal Comité 4 en 5 mei samenwerken.
Meer over dit platform

Wilt u op de hoogte worden gehouden over de activiteiten die door de Platformpartijen worden? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief.